Toți avem drepturi, dar nu toți le știm

În caz că vă întrebați, există și Ziua Internațională a Drepturilor Omului și aceasta se cinstește (ăsta ar fi cel mai potrivit cuvânt) chiar astăzi, pe 10 decembrie. Însă studiile spun că 75% dintre noi, români curajoși și, pe alocuri, #lacurent  nu cunoaștem ce drepturi posedăm (nu că am fi mai în temă cu îndatoririle)! Dar cum consider că a cunoaște pe deplin ceea ce ai voie să faci, punând limită acolo unde l-ai putea deranja pe cel de lângă tine, este un lucru bun, m-am gândit să vă vorbesc despre acțiunea respectabilă a celor de la DrepturiCivile.ro, care și-au imaginat că zece bloguri cunoscute din România au fost acuzate de grave încălcări ale drepturilor omului. Eu am început să le descopăr unul câte unul și am să le listez mai jos pe măsură ce le găsesc pe toate. Apoi am să intru și eu pe site-ul mai sus amintit ca să mă pun #lacurent!

În ordinea în care internetul mi le-a dezvăluit:
Bogdan Stoica este condamnat pentru că ar fi trucat o fotografie făcută de 1 decembrie.
Cristian China Birta este arestat pentru că spune ceea ce gândește și pentru că nu abuzează de libertatea de exprimare, pe care mulți oameni o înțeleg greșit.
Vlad Petreanu s-a ales cu blogul cenzurat pentru că a ajutat adevărul să iasă la suprafață mai repede într-un caz pe care unii oameni au dorit să îl mușamalizeze.
Julius Constantinescu ar fi avut blogul Daily Cotcodac izolat de restul comunității pentru o satiră la care ar râde chiar și șefii celor însărcinați cu izolarea.

(listă în curs de completare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *