Am amestecat niște cuvinte

Nu îmi place să mă privesc în oglindă. Mă împac destul de greu cu realitatea; lumea din jur poartă o pojghiță de anti-suflet de care eu nu pot să trec.

Acum nu mai e ger, dar nici bine nu e. E ca acum și eu nu mai vreau să fie ca acum. Nici ca atunci. Vreau să fie altfel. Sunt mai multe tipuri de căldură, iar eu îngheț cu totul.

Umbra mea le face cruce zilelor noaptea, nelăsându-mă să mă apropii de starea de nimic (așa caracterizez eu dormitul). Dar e de bine! Am învățat graiul pereților și muzica ferestrelor. Acum sunt un poliglot!

Prin mintea mea bate un vânt ciudat, de fapt mai multe. Vin și cumpără direcții și direcționări de la mine. De unde să știu eu unde vor să meargă? Însă indiferent de natura destinațiilor lor, ele par mereu să ajungă.

Ceea ce mă aduce cu gândul la faptul că sunt un vâsc, mă agăț de alții ca să trăiesc. Nu am ales eu asta, mi-a fost „dat”, dar mai corect ar fi spus „luat”, de sus. Sau de undeva.

Cuvântul care m-ar caracteriza destul de bine este vraiște. Nu știu, nu vreau și nu pot să comentez asta!

Te rog, nu mă pune să-ți vorbesc despre portofel! Ba da, am, dar de mâine va fi gol.

Botez cuvintele, le sunt naș, le adăpostesc pe unde pot dacă nu au locuință. Încerc să mă port cu ele cât mai frumos. Însă nu e reciproc!

De oriunde vin ajung în același loc, unde nu se află vin. Oricum eu nu mai beau decât de vreo 2 ori pe an; până de revelion găsesc eu un pahar!

M-am născut fără luciu și n-am căpătat nici pe parcurs. Probabil s-a dat celor dinaintea mea, iar când s-a înnoit stocul era prea târziu pentru mine.

M-am jucat cu cuvintele și eu; așa mi-a revenit în minte o imagine de pe 31 decembrie, anul trecut, în care mi-am luat niște gogoși și după ce am mâncat-o pe prima, pe cealaltă am băgat-o în buzunar, deși afară încă nu începuseră să cadă fulgi.

Ce joc frumos!

3 thoughts on “Am amestecat niște cuvinte

  1. Mie nu-mi pare deloc amestec, ci o excelentă invitație de a recunoaste o bucata din tine pentru orice necunoscut care iți trece pragul. Azi l-am trecut eu, cu bucurie, și mi-a plăcut extrem de mult, dar fraza care imi va ramane multa vreme in minte va fi aceasta: ”Botez cuvintele, le sunt naș, le adăpostesc pe unde pot dacă nu au locuință. Încerc să mă port cu ele cât mai frumos. Însă nu e reciproc!”

    Iți doresc să botezi cuvinte, sa le cununi, sa le fii orice vrei tu, dar sa ai aceeasi bucurie cand transmiți asta. Eu asa am simtit! Zi faină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *